pátek 31. ledna 2014

McEnnedy (american way) - Peanut butter (smooth & crunchy)

Konečně byl v Lidlu, u většiny fanoušků burákových másel, vysněný americký týden :) Samozřejmě, většina namítne, že domácí je domácí, ale né každý je ochoten si každý týden mixovat arašídy (dobrá, týden jsem přehnala, určitě tu jsou i někteří, kterým to máslo vydrží déle :D ). No, stejně Vám doporučuji arašídové másla značky McEnnedy z Lidlu, protože lepší za takovou cenu u nás neseženete. Bohužel to má jednu nevýhodu a to tu, že nejsou k dostání pravidelně, kdykoliv byste si zaběhli do obchodu, ale pouze pokud je v Lidlu americký týden. Takže určitě tuto šanci nepromeškejte :)


Fazolová polévka

Musím se s Vámi podělit také o recept na tuto polévku, i když není zrovna můj, ale mojí maminky, která si tento recept upravila na vegan verzi z říjnového časopisu F.O.O.D. (2013). Je opravdu jednoduchá (i když já mám co říkat, když jsem ji nevařila :D ) a výtečná! Řadím ji mezi mé oblíbené, i když v tomto seznamu převažují krémové polévky jako např. dýňová, hrášková apod. :)


úterý 28. ledna 2014

Narozeniny 2013

Konečně mam všechny zkoušky z krku a můžu se válet! :D Poslední zkoušky byly dost o nervy, protože jsem hlavně měla poslední kresbu a malbu, ale už je mám! :) Dokonce jsem konečně dostala chuť znovu kreslit, tak snad se mi povede vytvořit něco pěkné, co by stálo pro fotku :) Uvidíme... bohužel jsem se teď v lednu na blog hodně vyflákla, ale snad to teď doženu :) Chtěla jsem Vám ukázat pár fotografií z mých narozenin (teda spíše jídla z narozenin :D ). Jednou bych chtěla udělat pořádnou oslavu se vším všudy, ale moje narozeniny, které jsou hned po vánočních svátcích, nejsou zrovna vhodné, protože se samozřejmě ještě dojídá cukroví a jiné jídlo po Vánocích. Doufám, že na můj svátek, který mám až v srpnu se v organizaci oslavy polepším :))

        P.S.: Nechápu tu špatnou kvalitu fotek, blog mi je nějak degradoval :/ :D

pátek 24. ledna 2014

Sójové kostky na houbách s jasmínovou rýží

Zrovna nedávno jsem četla, jaká varianta sóji prospěšnější a jaká ne... a zrovna sója ve formě alá náhražka masa se nedoporučuje jíst moc často, spíše je jen pro začátečníky, kteří se snaží přejít na rostlinnou stravu. Ale zase jako pro studenta je plus, že sója patří mezi ty levné suroviny, které se na koleji vždy hodí. Takže ji pořád baštim, ale asi se začnu snažit to omezovat. Nicméně, tenhle recept patří mezi mé nejrychlejší, nejchutnější a nejoblíbenější jídlo, o které se s vámi musím podělit! Inspiraci mám ODTUD, ale hodně jsem si to zjednodušila :)


neděle 12. ledna 2014

DECEMBER 2013 v kostce

Sice tenhle článek jsem plánovala hned po Silvestru, ale zahltilo mě zkouškový, které mě pořád pronásleduje (je to těžký, když ani učitel neumí vypsat termíny na zkoušku a vy na to čekáte a čekáte :D ). Ani nevím, jak prosinec shrnout, tak rychle to uteklo... Mám pocit, jako bych od začátku prosince dostávala samé dárky, na Mikuláše jsem dostala hlavně samé oříšky :3, pak byly samé zápočty, které jsem všechny dala napoprvé (zázrak? :D no, stejnak jsem se pochválila a řekla si, že jsem pašák :D ). Pak začaly pohádky a všechen čas strávený u televize :D Štědrý den, Boží hod, sv. Štěpán, moje narozeniny (nešlo se vyvarovat sladkostem, prostě nešlo :D ). Pak chvíli oddych a Silvestr :)) Na Silvestra nenávidím, ty bouchačky, co všude všichni mají a psy vyjí a šílí i ostatní zvířátka. Proto jsem ráda, že my pouštíme jen lampion :) (přinejhoršim někomu shoří barák :D :/ ). Ale teď mam plnou hlavu zkouškového a pak koukání na seriály ("American Horror Story" - konečně jsem se dokopala do 3. série :) a pak čekám na každý díl nového "Draculy" :) - to mě zachránilo, protože musim vydržet na "Vikings", kteří budou až v únoru :/ a "Game of Thrones" ani nevím, kdy bude mít premiéru :() - Já vím, mám strašně složitý a těžký život :D a co vy? Neměli byste pro mě nějaký nový seriál, který byste mi doporučili? (může to být i film :D ) Mějte se krásně :)