pátek 28. února 2014
Medovník
Asi tak více než půl rokem jsem slíbila kamarádce domácí medovník, protože na něm dost ujíždí, ale baští kupovaný. Chtěla jsem jí ho tenkrát udělat k narozeninám v létě, ale cesta vlakem trvá asi 5 hodin a zřejmě by se oslavy Medovník nedožil. :D Mezitím jsem se veganským receptům dost věnovala a do medovníku se mi moc nechtělo, ale své sliby plním a tak jsem ho nakonec udělala a všichni odvážní ochutnávači mi ho pochválili, takže se mi snad opravdu povedl, i bez mého ochutnání :) A jelikož by se určitě měli podporovat i vegetariáni, tak sem dávám recept, jak jsem ho dělávala dříve a teď naposledy já. Ale vegani nebojte se, už začínám vymýšlet odlehčenou veganskou verzi s agávovým sirupem :)
Jablečné muffiny se skořicí
Po delší době jsem zase upekla muffiny, tentokrát podle Dewii. Musim se přiznat, že tu mám v receptech opravdu skluz a ještě jsem sem nedala ani recept na výborné snídaňové muffiny. Ale tyto jsem teď dělala naposledy (i když asi tak před 3 týdny :D ) a strašily mi tu fotky. Skořice k jablkům sedí perfektně, takže se do nich určitě pusťte! Jen mě překvapilo, že byly také více vláčnější než jsem zvyklá, ale taky mě mohlo napadnout, že za to můžou ty jablka :D
pondělí 24. února 2014
Jáhelná kaše
Tak jsem si udělala asi podruhé v životě jáhlovou kaši a musím přiznat, že je taková neobvyklá. Jsem zvyklá na ty moje rychlo-blemcavé ovesné kaše :D Ale chutnala mi! :) Jediné mínus je, že se jáhly musí spařovat horkou vodou a při mé "šikovnosti" jsem si krásně opařila prsty na levé ruce :D - naštěstí můj mozek zapnul a dal hned tu ruku pod ledovou vodu, jinak bych vám asi tady s opuchýřovanou levou rukou nic nenapsala :D - takže si neberte ze mě příklad (myslím s tím opařením, né s vařením jáhlové kaše :D - ta zase naopak za zkoušku stojí!) - recept mám ze současného časopisu Gurmet, který jsem sebrala mamince :D
pátek 21. února 2014
Klasické palačinky
Kdo by nemiloval palačinky? Můžete si na ně namazat cokoliv. Můžete je udělat "naslano" i "nasladko". Já se bez palačinek neobejdu, na koleji je dělám častěji než je zdrávo, miluji je pro jejich jednoduchost a malé množství ingrediencí :D Zrovna v neděli jsem je udělala tentokrát pro rodinu z litru rostlinného mléka, pokud chcete porci jen pro jednoho nebo pro dva - určitě mé uváděné množství ingrediencí vydělte, nebo je budete baštit týden :D Inspirovala jsem se TADY :) A nejvíce zbožňuji, když je mohu obracet ve vzduchu :D
čtvrtek 20. února 2014
RitterSport - Hořká čokoláda s marcipánovou náplní
Po dlouhé době jsem dostala neodolatelnou chuť na marcipán, ale po zkoumání předražených tyčinek v DM jsem myslela, že mě chutě přejdou... ale v Kauflandu mě zachránili! Měli všechny RitterSportky za cca 16 korun! :) Před příchodem veganství jsem milovala RitterSportku s nugátovou náplní, která sice veg není, ale jsem ráda, že mám alespoň jiné druhy RitterSportek, které veg jsou :)
sobota 15. února 2014
Krémová dýňová polévka
Má láska ke krémovým polévka začala touto dýňovou. Začala ji vařit moje maminka a já jsem si ji opravdu zamilovala. Od té doby, když se řekne polévka, hned si představím krémovou, hustou polévku, která pořádně zasytí jako pořádný oběd :) Recept mám od mamky a je opravdu jednoduchý - bez zbytečného přidávání brambor, smetany...
pátek 14. února 2014
JANUARY 2014 v kostce
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)