čtvrtek 25. června 2015

Jahodové muffiny s rebarborou

Tak přidávám další tentokrát sezónní recept na muffiny s kombinací jahod a rebarbory. Podle mě tato kombinace je už hodně používaná a tak dobrá! Zvlášť pro ty, kteří nemusí samotnou kyselou rebarboru, což mě teda vůbec nevadí :D, tak spolu s jahodami nejsou muffiny ani příliš kyselé ani příliš sladké. Recept je opět bohužel vegetariánský - domácí vajíčko, ale to jde nahradit, někdy v budoucnu sepíši seznam náhražek vajec ;) Recept mám tentokrát z maminčino kuchařky od Jany Zatloukalové (autorka známé řady kuchařek pro dceru) z její poslední kuchařky "Snídaně u Florentýny", která je stylizována (překvapivě :D) do doby Audrey Hepburn a filmu :)


pondělí 8. června 2015

Kokosový chia pudink

Přednedávnem bylo obrovské !bum! s pudinkem ze semínek chia. Jedny chia semínka se mi tu válely (maminka na nich objevila, že se nebezpečně blíží doba exspirace) a přes mojí nedůvěru k pudinkům a fotografiím od jiných kuchařů (připomínalo mi to nechutně kaviár) jsem ho vyzkoušela. A tradáá, tady je a jako dezert je opravdu výborný. Napoprvé jsem ho málo osladila (bacha) a doporučuji k němu přidat oblíbené sezónní ovoce (já mám teda nesezónní kanadské borůvky) :D Pokud máte kokosový ořech, tak můžete použít jeho mléko a máte rovnou RAW verzi :)


neděle 7. června 2015

Starbucksové čokoládové muffiny

Tentokrát přidávám vegetariánský recept na výborné čokoládové muffiny, který mám od maminky. Veganská verze podle mě se dá lehce upravit - místo podmáslí použít sojový jogurt a místo vejce vytvořit těstíčko ze solamylu či hrašky, ale ještě to nemám vyzkoušené... Tyto muffiny jsem si zamilovala na první ochutnání, i když jsem nikdy muffiny ze Starbucks neměla.