pondělí 27. července 2015

JUNE 2015 v kostce

Červen začal pěkně zostra. Hned prvního byly státnice. Státnice, které mě tak odrovnaly, že jsem myslela, že už nikdy víc. Vystřelila jsem z nich, že jsem ani nevěděla jak. Sice vinu svaluji na to, že jsem měla málo času, usnula jsem na vavřínech a spoléhala na štěstí, které při mě nestálo, ale pravda je, že jsem to všechno tak podcenila, že bych si měla fláknout. Zkazila jsem si prázdniny. Teda, alespoň jsem si to myslela, ale i neúspěch do života patří a hlavně si uvědomíte, že stojí oběma nohama pevně na zemi. Nepluji na obláčku štěstí. Neplavu v ničem. Život není jen o tom, kolik budu mít písmenek před jménem a za jménem, ne? I když si to většina myslí :D Neznamená to, že nechám školy. To asi nikdy, když toužím být učitelka :D, ale svět se nehroutí, jenom nás možná zavalí imigranti a tak :D Proto červen ze začátku byl pro mě dost psychicky náročný, ale pak jsem si začala pořádně užívat léta. A brigády :D V srpnu sice budu muset zase začít pořád sypat do hlavy fakta a fakta - budu jako Boba ve filmu "Léto s kovbojem" :D ale konečně si to všechno pořádně zopakuji, budu děsně chytrá a natřu jim to na druhý pokus. A pokud ne, tak nic :D :D Snad jste měli lepší červen než já ;)


úterý 21. července 2015

Fairtrade - BIO Lemonáda (pomerančovo-citrónová limonáda)

Výrobky fairtrade jsou většinou dost drahé a většina lidí si myslí, že je to stejně jen reklamní tah. Ale podle mě i ten pocit, že nepodporujeme vykořisťování tvrdě pracujících. Vím, že se to zatím u nás vztahuje převážně na kávu, čokoládu a banány. V DMku jsem ale narazila i na limonádu, což mě mile překvapilo. Složení vypadá pěkně, chutná lépe než všechny dosavadní limonády, které jsem kdy pila a ten komixový obal je nepřekonatelný! Miluji takovéhle designové provedení


sobota 11. července 2015

Ovesné cookies s čerstvými třešněmi

Po dlouhé době jsem vyzkoušela opět jeden z Dewiiných veganských receptů, protože jsme měli doma přebytek třešní a bublaninu se mi dělat nechtělo (i když jsem ji přednedávnem stejně upekla :D). Na cookies v tomhle vedru asi má chuť málokdo, ale byly zatraceně dobrý. Nejsou to přímo vysušené sušenky, protože třešně pustí šťávu, ale i tak jsou vynikající. Na výlety do batůžku jak dělané :)


pátek 10. července 2015

Rukolové pesto

V těchto vedrech, co poslední dobou vládnou, jím snad pořád dokola zmrzlinu, nanuk, zmrzlinu, nanuk, pak nějaký ten salát a posledně jsem si udělala těstoviny s pestem z rukoly, která se mi válela v lednici (znáte ty giga balení, kdy ani ne půlku dáte do salátu, a pak Vás ten zbytek straší pokaždé, když otevřete lednici :D). Proto jsem byla nadšená z červnového F.O.O.D.u, kde hned na obálce na mě koukaly špagety s pestem - a uvnitř byly hned čtyři úžasné recepty na pesta. A tady je jeden z nich. Na pestu je úžasná jeho rychlá příprava. A když zbude, tak ho můžeme schovat na jindy. Prostě moje láska :D - nemusíte ho dávat jen na těstoviny, ale taky jako podklad na pizzu nebo na opečenou bagetku jako pomazánku :) Pokud budou panovat pořád taková vedra, tak asi jiné druhy receptů tady nečekejte ;)