čtvrtek 26. listopadu 2015

IKEA restaurace

Konečně i já jsem se dočkala a vyrazila do obchoďáku IKEA, kde podávají nově (no, nově, spíše pro mě nově :D) zeleninové kuličky. Těšila jsem se, že si je dám s tomatovou omáčkou, jak psali na jejich webových stránkách, ale už to stihli změnit. Teď je nabízejí s grilovanou zeleninou. Ano, čtete dobře, zeleninové kuličky se zeleninou, takže to je opravdu vitaminová bomba. Ale bohužel, maminka je ochutnala a zjistila, že kuličky jsou výborné, ale grilovaná zelenina jako příloha nemá žádnou chuť. Tak jsem si raději dala jinou přílohu - bramborovou kaši (jelikož ji miluji od dětství), ale pro veganskou verzi doporučuji hranolky a brusinky. Zeleninové kuličky ovšem vyhrály na plné čáře. Jsou opravdu výborné - IKEA zase skóruje.


úterý 24. listopadu 2015

Chilli sin carne

Pálivých jídel se bojím. Opravdu. Ale také mě lákají. Děsně moc. Jedno z nich bylo i známé Chilli con carne (sin carne - bez masa). Původem z Texasu, kam došly ty mexické chutě. Musím se přiznat, že jsem ubrala chilli (protože jsem srab), ale na druhou stranu to bylo dobře. Zůstávala mi po každém soustu trocha pálivé chuti na jazyku, ale nepálila mě celá h**ba. Takže pro milovníky pálivých jídel a plechových papulí doporučuji si udělat původní verzi z cestovatelského blogu Stezky polárního vlka. Protože já si sem napíšu tu moji upravenou verzi ;)