sobota 30. ledna 2016

Špenátové gnocchi

Brigádničím v jedné restauraci a tam jsem si oblíbila jedno jídlo á la Itálie. Jsou to bramborové gnocchi ve špenátovo-smetanové omáčce, na kterých především zbožňuji tu vůni česneku. Je to celkem rychle připravené jídlo (jen to nepřežeňte se solí jako já, ta smetana to zase tolik nezjemní) a pokud dáváte přednost domácím nokům, tak můžete využít tento můj dřívější recept. Samozřejmě zcela snadno jde recept převést do veganské verze, já jsem to vařila pro taťuldu, který má odpor ke všemu sójovému, tak jsem šáhla po té živočišné smetaně.


neděle 24. ledna 2016

Domácí chléb

Tak už si mohu založit vlastní domácnost, protože umím upéct domácí chleba :D A popravdě, kam se hrabou ty ze supermarketu nebo z pekařství. Tenhle má úžasně křupavou kůrku a voní. Vydrží několik dní, když ho zabalíte do utěrky nebo speciálního pytlíku na chleba, který najdete třeba na www.fler.cz. Domácí je holt domácí. Na kupované pečivo už nesáhnete (já vím, na fotce ho mám placatej, ale to proto, že jsem zapomněla rozehřát hrnec :D)


pátek 1. ledna 2016

Vánoční venčení pejsků z útulku 2015

Jednoduše se mě kamarádka zeptala, jestli mám v sobotu čas (kdo by neměl víkend před Vánocemi čas, že? - cukroví jsem stejně moc nepekla a dárky už měla :D). Tak jsme se domluvily, že půjdeme udělat pejskům z útulku pěkné Vánoce. Je to tradiční předvánoční akce, hromadného venčení na Bismarckovu rozhlednu a zpátky. Při příchodu jsme odevzdaly pamlsky a jiné dobroty pro pejsky na hromadu a všichni společně jsme vyrazili se vyvenčit. Byl nám svěřen pes Don. A Don nemá rád ostatní psy. Ale lidi a fenky jooo :D Tak jsme šli trochu stranou, aby nedošlo k nějakým těm šarvátkám. Don se venčil zcela spořádaně, jen když značkoval, tak pokaždé hrabal a hrabal. Což byla opravdu někdy nepříjemná situace zvlášť, když jste stáli za ním :D Po procházce jsme se vrátili všichni zpátky a ještě chvilku poseděli. Byl rozdělán oheň, nabízeli nám k opečení klobásy, k pití svařák nebo čaj - bylo to fajn (opekla jsem si topinku :D).
A příští rok zas.

foto od lokingova.rajce.idnes.cz