neděle 31. července 2016

Mojito

Na brigádě, jakmile je horko, si všichni objednávají mojito. Ani nevím kolikrát jsem ho za každou sezónu dělala, ale málo to zrovna nebylo. Výrobu mojita mám už zautomatizovanou, že ho mám hotové během pár minut. Pro domácí výrobu bude asi nejhorší nadrtit si led, ale popravdě i velké kostky ledu tomuto drinku neuškodí. Tak tady máte recept na jedno mojito.


středa 20. července 2016

Eva Francová - Kuchařka ze Svatojánu

Autor: Eva Francová
Název knihy: Kuchařka ze Svatojánu
Rok vydání: 2014
Nakladatelství: MOTTO
Počet stran: 356 
Přibližná cena: 399,-
Počet receptů: 283

KOMPLETNÍ FOTORECENZE RECEPTŮ

Tato kuchařka není moje, ale mojí maminky. Ale popravdě, z ní hodně často vařím. A moc ráda. Všechny suroviny jsou snadno dosažitelné (zvlášť když rostou na zahrádce) a recepty jednoduché a časově nenáročné. Sama autorka Eva Francová (www.kucharkazesvatojanu.blogspot.cz) se inspiruje starými recepty (např. Krkonošskou kuchařkou), které oprašuje a modernizuje. A to má také své kouzlo, stejně jako pořad na ČT1 Herbář s Lindou Rybovou a Kateřinou Winterovou, kde také se snaží využívat to, co nám vyroste na zahradě nebo seženeme na farmářských trzích. 

neděle 17. července 2016

Seznam recenzovaných kuchařek


VEGANSKÉ kuchařky

VEGETARIÁNSKÉ kuchařky

KONVENČNÍ kuchařky

RAW kuchařky

pátek 8. července 2016

Těstovinový salát s rukolou

Tento recept na salát jsem vám sem musela šoupnout, protože je mým salátovým evergreenem. Našla jsem ho v "Kuchařce ze Svatojánu" (v úplně v té první), ale na jejím blogu recept už není. Navíc já jsem si ten svůj lehce ochudila, protože tam nemám salátové semínka a tak :D