sobota 12. října 2013

Krémová cibulačka

Při mém začátku koketování s rostlinnou stravou jsem se probírala maminčinami kuchařkami a našla v ní tento báječný recept! Je z "Biokuchařky Hanky Zemanové" a tuto kuchařku vám chci i s radostí doporučit (ať už se zajímáte o zdravou výživu, potraviny, veganství nebo bezlepkovou dietu). U každého receptu Hanka Zemanová uvedla, zda je recept 100% vegan nebo či je bez pšeničného lepku - nebo naleznete připsanou jinou variantu. Podle mého je to velmi ohleduplná kuchařka :D Tak pokud budete mít chuť, určitě si ji alespoň prolistujte :)) Pro mou premiéru seznámení s touto kuchařkou jsem si zvolila krémovou cibulačku (protože miluji krémové polévky (!) a neumím si představit podzim bez nich!) a výsledkem jsem opravdu vykolejená, protože... no, zkuste ji sami :D slovo vynikající nestačí...


Ingredience (4 porce)
  • 6 cibulí (nakrájených na čtvrtky)
  • 1 l vody nebo zeleninového vývaru
  • rostlinný olej
  • 4 lžíce sójové smetany
  • mořská sůl
  • tymián čerstvý nebo sušený
  • čerstvě umletý pepř
s tofu toustíky
  • celozrnné tousty
  • uzené tofu na posypání

Postup
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme čtvrtky cibulí. Pomalu smažíme spolu se solí 15 minut, k cibuli přidáme tymián a společně podusíme. Přidáme vodu nebo vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme do úplného změknutí. Poté polévku rozmixujeme a přidáme čerstvě mletý pepř a sójovou smetanu. Mezitím, co se vaří cibule, si připravíme toustíky, které posypeme nastrouhaným tofu a dáme zapéct na cca 5 - 10 minut do trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!