- půl kostky droždí (na kvásek)
- 1 lžička třtinového cukru (na kvásek)
- 100 ml rostlinného (konkrétně sojového) mléka (na kvásek použijeme polovinu - 50 ml)
- 200 g hladké mouky
- 60 g rostlinného tuku
- 1 lžíce agávového sirupu
- špetka soli
- špendlíky (či jiné ovoce), vypeckované a nakrájené na půlky
Uděláme si napřed kvásek z teplého mléka (100 ml), rozdrobeného droždí a lžičky cukru, který necháme na teplém místě odstát dokud nenabude (cca 10 - 15 minut). Pak vypracujeme těsto - smícháním mouky, soli, mléka, rostlinného tuku, agáve sirupu a nakonec přidáme kvásek - necháme kynout hodinu na teplém místě. Vyválíme těsto na plech, poklademe hustě (!) špendlíkama a pokapeme agáve sirupem (pokud nám zbyl :D ). V horkovzdušné troubě vyhřáté na 175 stupňů pečeme 20 až 30 minut.
Poznámky
Menší koláč byl se špendlíkama a agávovým sirupem a velký na plech jsem udělala se špendlíkama a broskvemi posypané nasekanými lískovými oříšky a skořicovo-třtinovým cukrem :))
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!