- jasmínová rýže (množství podle toho, jaký máte hlad :D)
- zeleninový bujon
- 2 hrsti kešu oříšků
- 1 balení uzeného tofu (naložené hodinu ve 2 lžících sojové omáčky, sůl a pepř)
- 1 střední cibule
- 1 brokolice
- olivový olej
- sůl podle chuti
Postup
Rýži si uvaříme podle návodu se zeleninovým bujonem. V jiném hrnci dáme do vroucí vody brokolici rozdrobenou na růžičky do měkka - 10 minut ve vařící vodě (lepší je ji napařit, ale nenašla jsem maminčin pařáček :D). Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme kešu oříšky, potom přidáme nakrájenou na drobno cibulku a pak uzené tofu. Nakonec přidáme uvařenou brokolici a uvařenou rýži, kterou krátce orestujeme a hotovo! :)
Rizoto ,,neznášam,, ale toto vyzerá byť naozaj chutné :)
OdpovědětVymazatPS :Minule som u teba našla polievku s cvikle. Urobila som ju a bola úúžastná ! :)
Jé, to jsem opravdu ráda, že chutnala! :) a tohle rizoto, není pravé rizoto, protože jsem i použila jasmínovou rýži, která by správně na rizoto vůbec být neměla :)
Vymazat