Musím se s Vámi podělit také o recept na tuto polévku, i když není zrovna můj, ale mojí maminky, která si tento recept upravila na vegan verzi z říjnového časopisu F.O.O.D. (2013). Je opravdu jednoduchá (i když já mám co říkat, když jsem ji nevařila :D ) a výtečná! Řadím ji mezi mé oblíbené, i když v tomto seznamu převažují krémové polévky jako např. dýňová, hrášková apod. :)
Ingredience
- 1 plechovka bílých fazolí v tomatě
- 1 plechovka červených fazolí
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 3 větší brambory
- 2 lžíce sojové smetany
- 1 lžíce jablečného octa na dochucení
- sůl, pepř
Postup
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli na drobno, zalijeme vývarem a přidáme 2 brambory na krájené na kostičky, které vaříme doměkka. Potom přidáme nastrouhanou poslední bramboru na zahuštění, fazole a smetanu. Necháme 5 minut provařit a dochutíme solí a pepřem, lžící s jablečným octem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!