Ingredience
- 2 balení tofu natural (možná stačí i jedno)
- hladká špaldová mouka na obalení
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 hrnku sezamových semínek
- 1 stroužek česneku, lisovaného
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 lžíce agávového sirupu
- 3 lžíce sojové omáčky / tamari
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 - 3 lžíce nasekané zelené cibulky + na posypání
- 1 hrnek jasmínové rýže + 2 hrnky vody
Postup
Uvaříme si rýži. Mezitím si necháme vykapat tofu, abychom se zbavili přebytečné vody, a nakrájíme na menší kostičky. Obalíme je v mouce a na rozehřátém oleji (2 lžíce) na pánvi smažíme 10 minut na středním plameni dozlatova. Vedle v kastrůlku nasucho lehce opražíme sezamová semínka, poté přidáme 2 lžíce oleje a lisovaný česnek. Za pár minut přidáme nastrouhaný zázvor a minutu povaříme. Přidáme zbytek přísad (ocet, tamari, sirup, jarní cibulku) a prohříváme a občas promícháme 5 minut (nevaříme!). Podáváme s uvařenou jasmínovou rýží a posypané jarní cibulkou.
Ty jo, udělala jsi mi pořádnou chuť! vypadá to skvěle :)
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle!! :-)
OdpovědětVymazat