čtvrtek 29. května 2014

Tamari tofu s jasmínovou rýží

S tím množstvím tofu (a dneska jsem dostala další várku!), co mám doma, můžu tapetovat. Ale to by byla škoda, tak se předem omlouvám, že to tu přetofuju. Tento sympatický recept jsem našla na Cruelty Free Hedgehogs (kde slintám nad každou fotkou... a pevně doufám, že vyzkouším nějaký z těch lahodných dortíků). Líbí se mi na tomto receptu, že je to opravdu rychlé jídlo (a ani nemusíte tofu předem nakládat!) a hlavně moc dobré!


Ingredience
  • 2 balení tofu natural (možná stačí i jedno)
  • hladká špaldová mouka na obalení
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku sezamových semínek
  • 1 stroužek česneku, lisovaného
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • 3 lžíce sojové omáčky / tamari
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 - 3 lžíce nasekané zelené cibulky + na posypání
  • 1 hrnek jasmínové rýže + 2 hrnky vody

Postup
Uvaříme si rýži. Mezitím si necháme vykapat tofu, abychom se zbavili přebytečné vody, a nakrájíme na menší kostičky. Obalíme je v mouce a na rozehřátém oleji (2 lžíce) na pánvi smažíme 10 minut na středním plameni dozlatova. Vedle v kastrůlku nasucho lehce opražíme sezamová semínka, poté přidáme 2 lžíce oleje a lisovaný česnek. Za pár minut přidáme nastrouhaný zázvor a minutu povaříme. Přidáme zbytek přísad (ocet, tamari, sirup, jarní cibulku) a prohříváme a občas promícháme 5 minut (nevaříme!). Podáváme s uvařenou jasmínovou rýží a posypané jarní cibulkou.


2 komentáře:

Děkuji za každý komentář!