Ingredience
- 2 velké balení oreo sušenek
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1 balení natural tofu (150 g)
- 200 g kešu ořechů, den předem namočených ve vodě
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
- 1 vrchovatá lžička agaru
Postup
Oreo sušenky rozpůlíme, bílou část odebereme, 10 koleček oreo bez náplně dáme stranou a zbytek rozdrtíme na prášek. Oreo prášek smícháme s rozpuštěným kokosovým olejem, namačkáme do kulaté formy o průměru 22 cm vyplněné pečícím papírem a dáme alespoň na hodinu do ledničky. Do kokosového mléka dáme agar necháme nacucat a přivedeme k varu. Necháme vařit jen jednu 1 minutu a necháme vychladnout. V mixéru rozmixujeme kešu oříšky najemno, přidáme bílou náplň z oreo sušenek, vanilkový cukr, tofu a kokosové mléko - vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Náplň nalijeme na vychlazený korpus a necháme v lednici půl hodiny. Poté ozdobíme "cheesecake" kolečky oreo, které jsme si dali stranou, a necháme úplně ztuhnout (já nechávám přes noc).
______________________________________________________________________________
Další pokusy, varianty a "vylepšení"...
prosinec 2014 - k mým narozeninám jsem si zase udělala "cheesecake", tentokrát do menší formy a více ozdobený sušenkami :) |
Vyzerá to super :) určite to vyskúšam ! Raz som robila z toffu guličky na sladko a keď som povedala v práci že je to z toffu, tak to ani nechceli ochutnať !!! Tým, čo som nepovedala ze je to toffu, nedokázali určiť zloženie , no chutilo im to :)) A tak najbližšie na ních vyskúšam asi tento recept :))
OdpovědětVymazat