Ingredience
- 100 g lískových oříšků
- 1 l vody
Postup
Lískové oříšky namočíme přes noc (8 - 12 hodin). Druhý den dáme oříšky do mixéru a přilijeme 250 ml nové čisté vody. Mixujeme, dokud tekutina zcela nezbělá a přilijeme dalších 250 ml vody. Takhle postupujeme do té doby než spotřebujeme celý litr vody. Poté směs přecedíme přes pláténko. Čisté "mléko" nalijeme do uzavíratelné láhve - v lednici vydrží 3 dny i déle. Zbylou drť si dáme do ranní kaše :)
geniální!! vypadá fantasticky, mňam :-)
OdpovědětVymazatTo vypadá skvěle:) jednou se konečně už musím dokopat k tomu si udělat domácí oříškové mléko:D Zatím kupuji to od Alpro - Mandlové:)
OdpovědětVymazatUz dlouho mam na nej chut :-). Jen jsem nesehnala platenko. Pres uterku se mi to delat nechce.
OdpovědětVymazatPo delší době jsem zavítala na blogy a mám pocit, že hodně z mých oblíbenců skončilo.. Tak jsem ráda, že někdo zůstal! :-)
OdpovědětVymazatNo, já poslední dobou tomu blogu taky moc nedávám, bakalářka mě ubijí, ale snad už to skončí :D
Vymazat