Ingredience
- 150 g másla
- 100 ml medu
- 200 ml třtinového cukru
- 100 ml smetany na vaření
- 450 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 2 lžičky skořice
Postup
Těsto si připravíme den předem. V kastrůlku si rozpustíme med, cukr a máslo. Až se vše spojí a vznikne jednolitá směs odstavíme z ohně a vmícháme smetanu. Necháme zchladnout. Mezitím si smícháme mouku, prášek do pečiva a koření. Do suché směsi vmícháme tekutou a vypracujeme (nejlépe robotem) hladké těsto. Dáme do sáčku a necháme v lednici do druhého dne.
Druhý den si těsto vyválíme na 3 mm plát a vykrajujeme formičkami zvířátka nebo jiné tvary. Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 175 stupňů přibližně 8 minut (až zezlátnou okraje). Po vychladnutí můžeme ozdobit sněhovou polevou.
Druhý den si těsto vyválíme na 3 mm plát a vykrajujeme formičkami zvířátka nebo jiné tvary. Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 175 stupňů přibližně 8 minut (až zezlátnou okraje). Po vychladnutí můžeme ozdobit sněhovou polevou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!