Ingredience
- 1 hrnek hladké pšeničné mouky
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 hrnek žitné mouky
- 1/4 lžičky instantního droždí
- 3 lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 a 1/2 hrnku vody
Postup
Den předem si připravíme těsto, aby mohlo pěkně kynout. Smícháme všechny suché ingredience (mouky, droždí, sůl) a přidáme olivový olej a vodu. Vše dohromady pěkně smícháme a necháme v míse přikryté potravinovou fólií kynout při pokojové teplotě přes noc. Druhý den na vál poprášený moukou vyklopíme těsto (také poprášíme moukou) a párkrát přeložíme přes sebe. Necháme 15 minut odpočívat. Pak těsto zformujeme do koule a necháme kynout 2 - 4 hodiny v míse vyložené potravinou fólií potřenou olivovým olejem. Půl hodiny před koncem kynutí si rozehřejeme horkovzdušnou troubu na 230 stupňů i s litinovým hrncem uvnitř. Vystřihneme si kolečko z pečícího papíru, které dáme na dno hrnce zároveň s vykynutým těstem. Přikryjeme pokličkou a pečeme 30 minut, poté odkryjeme a pečeme ještě 15 minut bez pokličky. Necháme vychladnout na mřížce a můžeme podávat.
To vypada skvele! Urcite musim chlebik vyzkouset :)
OdpovědětVymazat