Ingredience
- 4 menší červené řepy
- 1 cibule, nakrájená
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 hrnek kulatozrnné rýže
- 1 l zeleninového vývaru
- 1/2 hrnku červeného vína (veganské)
- sůl, pepř, tymián podle chuti
Postup
Předem si upečeme červenou řepu. Zabalíme ji do alobalu a dáme péct na hodinu do trouby na 175 stupňů. Po upečení bude řepa měkká a snadno půjde oloupat. Na olivovém oleji osmažíme v hrnci cibuli až zesklovatí. Přidáme česnek a rýži. Zamícháme a necháme ji obalit olejem. Pak zalijeme vínem a necháme odpařit. To samé opakujeme se zeleninovým vývarem, který přidáváme po jednotlivých naběračkách a necháme vypařit. V polovině toho jsem přidala nakrájenou na kostky červenou řepu. Ke konci osolíme, opepříme a přidáme tymián sušený nebo čerstvý. A můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!