středa 10. února 2016

Risotto s červenou řepou

Po dýňovém risottu, jsem se konečně dokopala vyzkoušet ještě jeho levnější alternativu a to risotto s červenou řepu. Popravdě jsem byla po ochutnání zklamaná, nedá se srovnávat s dýňovým, ale zase úplně špatné nebylo (asi už jsem zmlsaná). Prostě nebude mým oblíbeným. A je lepší si toto jídlo naplánovat dopředu.




Ingredience
  • 4 menší červené řepy
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek kulatozrnné rýže
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 hrnku červeného vína (veganské)
  • sůl, pepř, tymián podle chuti

Postup
Předem si upečeme červenou řepu. Zabalíme ji do alobalu a dáme péct na hodinu do trouby na 175 stupňů. Po upečení bude řepa měkká a snadno půjde oloupat. Na olivovém oleji osmažíme v hrnci cibuli až zesklovatí. Přidáme česnek a rýži. Zamícháme a necháme ji obalit olejem. Pak zalijeme vínem a necháme odpařit. To samé opakujeme se zeleninovým vývarem, který přidáváme po jednotlivých naběračkách a necháme vypařit. V polovině toho jsem přidala nakrájenou na kostky červenou řepu. Ke konci osolíme, opepříme a přidáme tymián sušený nebo čerstvý. A můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!