neděle 1. února 2015

JANUARY 2015 v kostce

Leden začal otřesně jako vždycky. Zkouškové na vás vybafne, ani nevíte jak. Přes otřesné známky jsem měla zkouškové za dva týdny za sebou a místo flákárny mě čekala práce na bakalářce, kterou jsem úspěšně odkládala a raději vařila, plesala, učila sestřenky kreslit a válela se u televize :D Teď se za to proklínám, protože jsem mohla mít půlku hotovou, ale svět se nezboří, no ne? Jednoduše jsem si tu flákárnu udělala :D Další nepříjemná věc byla, když se váš nejlepší kamarád dá dohromady s vaší nejlepší kamarádkou. Připadáte si jako křen. Co připadáte, vlastně jste a nic s tím nenaděláte. Už Vás není potřeba, nikdo se Vám s ničím nesvěřuje. Nic nevydrží věčně, holt hlavu vzhůru, je čas vyrazit dál a poznat nové lidi. Na světě je 7 miliard lidí, tak snad se nějaká oběť najde :D

A taky jsem si uvědomila, jak je strašně nevděčné povolání být servírka. Vypomáhala jsem na maturitním plese, kde čekáte za barem na všechny ožraly, ze kterých se snažíte vymámit, cože si to chtějí objednat. A to, že jim řeknete, že chcete 179,- korun a oni Vám zaplatí stovkou a řeknou "zbytek si nechte", je na nočním pořádku. Aspoň si ze mě nedělali služku, což také není žádnou výjimkou. Člověk by řekl, že žijeme v 21. století, ale on ten pokrok moc viditelný není, to mi věřte. Takže můj plán do budoucna je nechutně zbohatnout, aby mi všichni mohli dát pokoj a byla bych pánem svého času. Jak chytrý plán! Ale ten má asi každej :D Tak mi alespoň slibte, že se k obsluze budete vždy chovat jako k lidem a ne otrokům ;) Nedivte se, že se na Vás neusmívají, když za celý den poslouchají jen rozkazy - "přines", "dones", "odnes", "tohle jsem si neobjednal", "a tohle v tom jídle je jako, co?", "cože? to malé pivo stojí tolik?" - smutné je, že většina těch věcí se píše v jídelníčku a lidi jsou LÍNÍ číst! To je celé. A když náhodou obsluha nepřijde hned k Vám a vy musíte iniciativně hned hulákat "my, si laskavě chceme objednat!" - tak se rozhlídněte kolem sebe a ujistěte se, jestli náhodou nesedíte v přeplněné restauraci! Věřte mi, servírky mají fofry a snaží se obsloužit VŠECHNY! Tohle celé mě motivuje sepsat článek: "Jak se chovat v restauraci jako člověk a ne jako hovado". V lednu moc pozitivní náladu nemívám :D



Zachytit ho ve stabilní poloze je nemožné :D

Poprvé míchané tofu á lá vajíčka, která mi chutnala :)

Vegan brownies

Marocká cizrna - vyzkoušen recept z nové kuchařky :)

Bakalářka a kříže, kříže, kříže a kříže - nic jiného :D

Quiche s červenou řepou a nivou - neodolatelná záležitost
(nevegan)

Dostala jsem k Vánocům úžasné keramickou soupravu na fondue,
ale pořád nevyzkoušené, jen na to koukam :D

Náušnice nosím pořád, s keltským triskelionem je hned líp :D

Vybrakovala jsem Levné knihy!

Domácí máslo čistě jen para oříšků

Akce v Kauflandu :D

Zimní smoothie - banán, arašídové máslo, mandlové mléko

Krémová polévka z černého kořene

Ty nejlepší brambůrky ever! Bez palmáče!

Borůvkovo-pomerančové muffiny :)

Mlíčko :)

6 komentářů:

  1. aaach taky jsem si v levných knihách koupila 1984 :)) a nechápu jak jsem mohla přehlédnout national gallery!!! Nechápu! Zítra tam jdu a prostě tu knížku seženu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D je to jedna kniha z celé série knih o světových galeriích, někde jsem viděla i Louvre, který musím taky sehnat :D

      Vymazat
    2. haleď až zítra pro ní nakonec vyrážím...musí musí ji ještě mít :D :) to mám radost, že jsem konečně taky narazila na nějakého ''uměleckého fanatika'' :-)
      a taky mě hodně pobavila v článku fotka nivového quiche s popiskem nevegan :D

      Vymazat
  2. 1984 je klasika, miluju. :)
    Marocká cizrna vypadá skvěle, vlastně všechno.. :3

    OdpovědětVymazat
  3. V čem jsi prosím dělala to para máslo? :) másla dělám stále, ale už padlo pár mixérů, tak bych ráda pořídila něco výkonného :) díky moc za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doma máme český stolní mixér Concept Tomato a zatím vydržel všechno :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!