sobota 30. ledna 2016

Špenátové gnocchi

Brigádničím v jedné restauraci a tam jsem si oblíbila jedno jídlo á la Itálie. Jsou to bramborové gnocchi ve špenátovo-smetanové omáčce, na kterých především zbožňuji tu vůni česneku. Je to celkem rychle připravené jídlo (jen to nepřežeňte se solí jako já, ta smetana to zase tolik nezjemní) a pokud dáváte přednost domácím nokům, tak můžete využít tento můj dřívější recept. Samozřejmě zcela snadno jde recept převést do veganské verze, já jsem to vařila pro taťuldu, který má odpor ke všemu sójovému, tak jsem šáhla po té živočišné smetaně.




Ingredience
  • 400 g bramborové gnocchi
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • 300 g mraženého listového špenátu
  • 200 ml smetany na vaření
  • lžička oregana / dobromyslu
  • sůl podle chuti

Postup
Gnocchi uvaříme podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na ní na plátky nakrájené stroužky česneku. Přidáme mražený listový špenát a necháme povolit. Osolíme a zalijeme smetanou na vaření. Necháme zhoustnout, okořeníme a podáváme s noky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!