pátek 19. srpna 2016

Čokoládové crinkles s melasou

Na tyto sušenky jsem měla už dlouho políčeno. Koupila jsem si i melasu a vrhla se na ně. A výsledek? Nejlepší sušenky, které chutnaly všem, i přes tu vrstvu cukru! Recept jsem objevila na blogu s pěkným názvem Talking Muffin.



Ingredience
  • 100 g čokolády na vaření
  • 30 ml melasy
  • 20 g másla
  • 50 g hladké pšeničné mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 30 g krupicového cukru
obalování
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem a melasou. Až se všechno spojí, odstavíme a necháme 10 - 15 minut zchladnout. Mezitím si smícháme všechny suché ingredience (mouku, prášek do pečiva, sůl a koření). V kuchyňském robotu ušleháme vejce s cukrem, dokud nezesvětlá. Pak přidáváme postupně čokoládovou směs, dokud ji tam nezašleháme všechnu. Opatrně pak mokrou část smícháme se suchou, pozor ať nepřemícháme! Těsto vložíme na 2 hodiny do lednice odpočinout.
Předehřejeme troubu na 160 stupňů. Připravíme si do jedné misky krupicový cukr, do druhé moučkový na obalování sušenek. Z lednice vezmeme těsto a lžičkou z něj ukrajujeme. V dlani vytvoříme kuličku, kterou obalíme napřed v krupicovém, potom v moučkovém cukru. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi sušenkami alespoň 3 cm mezeru, protože mají sklon se v troubě roztahovat. Pečeme 6 minut, pak otočíme plech a pečeme dalších 6 - 8 minut, dokud okraje nejsou pevné. Pak necháme vychladnout na plechu, poté konzumujeme :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!