Ingredience
- 100 g čokolády na vaření
- 30 ml melasy
- 20 g másla
- 50 g hladké pšeničné mouky
- 1/4 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/4 lžičky skořice
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- špetka soli
- 1 vejce
- 30 g krupicového cukru
obalování
- 4 lžíce krupicového cukru
- 4 lžíce moučkového cukru
Postup
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem a melasou. Až se všechno spojí, odstavíme a necháme 10 - 15 minut zchladnout. Mezitím si smícháme všechny suché ingredience (mouku, prášek do pečiva, sůl a koření). V kuchyňském robotu ušleháme vejce s cukrem, dokud nezesvětlá. Pak přidáváme postupně čokoládovou směs, dokud ji tam nezašleháme všechnu. Opatrně pak mokrou část smícháme se suchou, pozor ať nepřemícháme! Těsto vložíme na 2 hodiny do lednice odpočinout.
Předehřejeme troubu na 160 stupňů. Připravíme si do jedné misky krupicový cukr, do druhé moučkový na obalování sušenek. Z lednice vezmeme těsto a lžičkou z něj ukrajujeme. V dlani vytvoříme kuličku, kterou obalíme napřed v krupicovém, potom v moučkovém cukru. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi sušenkami alespoň 3 cm mezeru, protože mají sklon se v troubě roztahovat. Pečeme 6 minut, pak otočíme plech a pečeme dalších 6 - 8 minut, dokud okraje nejsou pevné. Pak necháme vychladnout na plechu, poté konzumujeme :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!