Ingredience (přesně na 12 muffinů)
- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2/3 hrnku třtinového cukru
- 2 lžíce prášku vanilkového pudingu
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 hrnek sójového mléka
- 1/3 hrnku rostlinného oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 250 g čerstvých borůvek
Postup
Nejprve smícháme v jedné míse suché ingredience a v druhé mokré. Pak mokré přilijeme k suchým a mícháme, ale nepřemícháme! A přidáme na závěr borůvky. Pokud nám zůstanou pucky v těstě, tak je tam necháme. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 stupňů dozlatova cca 20 - 25 minut, po vytažení muffinů z trouby je necháme dojít na plechu do vychladnutí.
______________________________________________________________________________
Další pokusy, varianty a "vylepšení"...
červenec 2014 - vylepšené těsto a před pečením muffiny posypány třtinovým cukrem |
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!