aneb
královna všech kaší! Ovesné vločky patří k zdravému stylu života a jsou významným zdrojem živin. Najdeme je především v müsli či v pečivu, ale kdo by odolal variantě kaše? Nevím, jak u vás, ale u mě je ovesná kaše na denním pořádku (dobře neláduju se jí každý den,
jeden den v týdnu vynechám :D ). Nejvíce miluju na ní, že si můžu zvolit jakoukoliv kombinaci a stejnak to chutná dobře... neuvěřitelný... (
po roce nashromáždění fotek udělám mega článek o variantách kaší ;) Oujééé, tak vám sem hodím můj recept, ale ovesnou kaši si umí uvařit i prvňáček, takže to opravdu neni gurmánský zázrak
:D, ale zato tu máte množství jen pro jednu porci ;)
(
ještě dodatek: na první fotografii je ovesná kaše s kokosovým mlékem a vlastnoručně nasbíranými borůvkami, se kterými hned chutná líp, když sbíráním strávíte 5 hodin v lese :D )
Ingredience (pro 1 osobu, jak jinak :)
- 50 g ovesných vloček (celé nebo jemné)
- 350 ml rostlinného mléka (část můžete nahradit vodou)
Postup
Nejlepší je nechat vločky namočené v mléce alespoň půl hodiny a uvařit nebo přiveďte k varu mléko a vločky pak přisypte a vaříme přesně 5 minut dokud kaše nezhoustne :)
Poznámky
Nejjednodušší recept a nejrychlejší jídlo pro start do nového dne ideální! Nelze nemilovat :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!