Při mém začátku koketování s rostlinnou stravou jsem se probírala maminčinami kuchařkami a našla v ní tento báječný recept! Je z
"Biokuchařky Hanky Zemanové" a tuto kuchařku vám chci i s radostí doporučit (ať už se zajímáte o zdravou výživu, potraviny, veganství nebo bezlepkovou dietu). U každého receptu Hanka Zemanová uvedla, zda je recept 100% vegan nebo či je bez pšeničného lepku - nebo naleznete připsanou jinou variantu. Podle mého je to velmi
ohleduplná kuchařka
:D Tak pokud budete mít chuť, určitě si ji alespoň prolistujte :)) Pro mou premiéru seznámení s touto kuchařkou jsem si zvolila krémovou cibulačku (protože miluji krémové polévky (!) a neumím si představit podzim bez nich!) a výsledkem jsem opravdu vykolejená, protože... no, zkuste ji sami
:D slovo vynikající nestačí...
Ingredience (4 porce)
- 6 cibulí (nakrájených na čtvrtky)
- 1 l vody nebo zeleninového vývaru
- rostlinný olej
- 4 lžíce sójové smetany
- mořská sůl
- tymián čerstvý nebo sušený
- čerstvě umletý pepř
s tofu toustíky
- celozrnné tousty
- uzené tofu na posypání
Postup
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme čtvrtky cibulí. Pomalu smažíme spolu se solí 15 minut, k cibuli přidáme tymián a společně podusíme. Přidáme vodu nebo vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme do úplného změknutí. Poté polévku rozmixujeme a přidáme čerstvě mletý pepř a sójovou smetanu. Mezitím, co se vaří cibule, si připravíme toustíky, které posypeme nastrouhaným tofu a dáme zapéct na cca 5 - 10 minut do trouby.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!