středa 23. října 2013

Mrkvové muffiny

Poslední dobou probírám všechny mé oblíbené recepty ještě z "neveganského" období a předělávám si je tak, že všechny ingredince nahrazuji rostlinnými alternativami a světe div se (!) - jde to jak po másle nebo po margarínu? Spíše to jede jak po banánové slupce :D Takže se s vámi chci podělit o moje oblíbené sladké muffiny s mrkvičkou - pro mlsouny velmi doporučuji! Já se po nich můžu utlouct...


... a na Velikonoce se je můžete "vytunit" rostlinou šlehačkou, nastrouhanou mrkví a těmihle pipinami :D


Ingredience (cca 11 muffinů)
  • 70 ml bílého sojového jogurtu (konkrétně jsem použila Sojade)
  • 50 g rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
  • 2 lžíce sojové mouky
  • 180 g polohrubé mouky
  • 180 g třtinového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
  • 60 g vody (přibližně čtvrtinka hrnečku)
  • špetka soli
  • 120 g nastrouhané mrkve
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu (můžete vynechat, je tam pouze pro vůni)

Postup
Předehřejeme si troubu (horkovzdušnou) na 175 stupňů. Ve střední míse vyšleháme olej se sojovou moukou a jogurtem a přidáme vodu. V druhé míse smícháme polohrubou mouku s cukrem a s práškem do pečiva a přilijeme "mokré" ingredience. Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a citronovou kůru a promícháme. Těsto rozdělíme do košíčků nebo formiček a pečeme cca 30 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!