Ingredience
- 2 plechovky cizrny nebo 350 g uvařené cizrny
- 1 žlutá cibule, nadrobno nakrájená
- 1 pórek, šikmo nakrájený
- 1 vrchovatá lžíce mleté sladké papriky
- 250 ml (čtvrt litru) zeleninového vývaru
- 250 ml sójové nebo jiné rostlinné smetany
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř a pár kapek z citronu dle chuti
Postup
Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji, poté přidáme sladkou papriku a minutu mícháme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cibuli doměkka. Mezitím jednu plechovku cizrny rozmixujeme dohladka (poslouží jako zahušťovadlo) a přidáme spolu s druhou plechovkou (propláchnutou) cizrnou a pórkem do zeleninového vývaru. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni, dokud pórek nezměkne. Pak přilijeme smetanu a dochutíme dle libosti.
______________________________________________________________________________
Další pokusy, varianty a "vylepšení"...
______________________________________________________________________________
Další pokusy, varianty a "vylepšení"...
červen 2015 - tradičně přetékající cizrna na paprice s pórkem, tentokrát s těstovinami a posypané petrželkou :) |
tohle jídlo miluju <3
OdpovědětVymazatjá teď už taky :D
Vymazat