pondělí 27. dubna 2015

Velikonoční mandlovo-kakaový zajíček

Se značným zpožděním, ale přece jen chvilka prokrastinace mi umožnila podělit se s Vámi o recept. Vloni jsem pekla velikonočního beránka a maminka zajíčka. Letos jsme si to vyměnily a já vyzkoušela recept od Veganotic, na který po prvním ochutnání nedám dopustit! Sice mi ve formě trošilinku přetekl, ale to se ořízlo - se podívejte, jaký je to krasavec! :D Pekli jste také na Velikonoce nebo to sabotujete?


Ingredience
  • 1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku mletých mandlí
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje
  • 1/4 hrnku jablečné či jiné přesnídávky nebo pyré
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce rumu

Postup
Formu na zajíčka důkladně připravíme, vymažeme rostlinným tukem a vysypeme hrubou moukou. Suché ingredience (mouku, mleté mandle, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl) pečlivě promícháme. V jiné míse vyšleháme olej s cukrem, přesnídávkou (já měla po ruce mangovou přesnídávku), rumem a šťávou z citronu. Pak vše dohromady smícháme a přiléváme mléko - metličkou vše promícháme. V horkovzdušné troubě na 160 stupňů pečeme 35 - 40 minut, test špejlí to jistí. Necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a pocukrujeme.

2 komentáře:

  1. Teda, nedá mi to a musím se zeptat na obložení Vaší kuchyně?? Asi je to retro, že? Žádná novodobá koupě... :) Je to nádherný! Zajíček jakbysmet ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D při rekonstrukci domečku, jsme nechali původní dlaždičky, mamince se líbily :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!