Ingredience
- 1 hrnek hladké pšeničné mouky
- 1 hrnek celozrnné mouky
- necelý hrnek třtinového cukru
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/4 hrnku podmáslí
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek nasekané hořké čokolády (přibližně 200 g)
Postup
Jako obvykle smícháme suché ingredience (mouky, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl) a zvlášť mokré (podmáslí, vejce, olej a vanilkový extrakt). Smícháme obě směsi dohromady (těsto bude hodně hutné, nelekněte se) a naposled zamícháme opatrně nasekanou čokoládu. Rozdělíme těsto do papírových košíčků (nebo použijeme pečící papír, který do muffinové formy vytvarujeme - lépe se z muffinů sloupá a nezůstávají zbytky papíru) a dáme do předehřáté horkovzdušné trouby na 180 stupňů 25 minut.
Ty vypadají božsky! Já nemůžu dopustit na muffiny z Marks&Spencer, takové bych jednou chtěla taky umět :) Tyhle někdy vyzkouším, třeba to bude podobné :)
OdpovědětVymazatMm, vypadaj skvěle. :3
OdpovědětVymazat