Ingredience
- 2 balíčky uzeného tofu
- 200 g sušených červených fazolí
- 1/2 lžíce sušené majoránky
- 1 plechovku krájených rajčat
- 200 g rajského protlaku
- mražená kukuřice od oka (podle toho, kolik ji máte rádi)
- 1 žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 ml olivový olej
- 2 lžičky chilli
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžíce uzené nebo sladké papriky
- 2 kostičky čokolády na vaření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
Fazole si den předem namočíme, aby nabobtnaly. Druhý den je slijeme a dáme s novou vodou a půl lžící majoránky vařit na 2 hodiny. Tofu i cibuli si nakrájíme na kostičky, olivový olej smícháme s chilli a dáme marinovat na hodinu do lednice. Jakmile máme připraveno, rozpálíme pánev nebo hrnec a vhodíme tam tofu s cibulí i olejem + nakrájený česnek. Necháme rozvonět. Přidáme další koření - římský kmín a papriku. Podlijeme vodou. Pak přidáme fazole, kukuřici, plechovku rajčat i protlak, sůl a pepř podle chuti. Několik minut vaříme. Nakonec přidáme 2 kostičky čokolády a zamícháme dokud se nerozpustí. Doporučuje se jako u guláše podávat to až druhý den, aby se jídlo pěkně rozleželo.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!