pátek 30. října 2015

Kakaové cupcakes s mascarpone

Asi už jsem je pekla nejméně 5x. Byl to takový jednoduchý nápad. Maminka nesnáší máslové krémy, a tak jsme se usnesly, že je nejlepší krém z mascarpone (a opravdu se to vyplatí do toho investovat) a šlehačky. Základní těsto na kakaové muffiny (z dvojité dávky) jsem  převzala z receptu, co jsem tu už publikovala TADY. Spojením vznikly tyto nádherné cupcaky, které baští celá rodina a děláme je skoro tradičně na rodinné oslavy. Zkuste je taky ;)




Ingredience
  • 2 hrnky hladké špaldové mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 2/3 hrnku rostlinného oleje
  • 1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2/3 hrnku holandského kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
krém
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml šlehačky ke šlehání 40%
  • 2 lžíce agávového sirupu

Popis
Napřed si uděláme těsto na muffiny. Smícháme suché ingredience (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl) a zvlášť mokré ingredience (mléko, olej). Vše opatrně smícháme dohromady (nepřemícháme) a naplníme košíčky. Dáme péct do vyhřáté horkovzdušné trouby na 180 stupňů 20 minut. Ušleháme smetanu ke šlehání se 2 lžícemi agávového sirupu. Pak přidáme opatrně mascarpone a znovu ušleháme. Dáme do zdobičky a zdobíme vychladlé muffiny. Na závěr posypeme kakaem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!