Ingredience
- 2 hrnky hladké špaldové mouky
- 2 hrnky mléka
- 2/3 hrnku rostlinného oleje
- 1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
- 2/3 hrnku holandského kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
krém
- 250 g mascarpone
- 200 ml šlehačky ke šlehání 40%
- 2 lžíce agávového sirupu
Popis
Napřed si uděláme těsto na muffiny. Smícháme suché ingredience (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl) a zvlášť mokré ingredience (mléko, olej). Vše opatrně smícháme dohromady (nepřemícháme) a naplníme košíčky. Dáme péct do vyhřáté horkovzdušné trouby na 180 stupňů 20 minut. Ušleháme smetanu ke šlehání se 2 lžícemi agávového sirupu. Pak přidáme opatrně mascarpone a znovu ušleháme. Dáme do zdobičky a zdobíme vychladlé muffiny. Na závěr posypeme kakaem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!