čtvrtek 25. června 2015

Jahodové muffiny s rebarborou

Tak přidávám další tentokrát sezónní recept na muffiny s kombinací jahod a rebarbory. Podle mě tato kombinace je už hodně používaná a tak dobrá! Zvlášť pro ty, kteří nemusí samotnou kyselou rebarboru, což mě teda vůbec nevadí :D, tak spolu s jahodami nejsou muffiny ani příliš kyselé ani příliš sladké. Recept je opět bohužel vegetariánský - domácí vajíčko, ale to jde nahradit, někdy v budoucnu sepíši seznam náhražek vajec ;) Recept mám tentokrát z maminčino kuchařky od Jany Zatloukalové (autorka známé řady kuchařek pro dceru) z její poslední kuchařky "Snídaně u Florentýny", která je stylizována (překvapivě :D) do doby Audrey Hepburn a filmu :)



Ingredience (cca 12 muffinů)
  • 120 ml mléka (lze nahradit rostlinným)
  • 1 vejce (2 lžíce vanilkového pudinkového prášku)
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 150 g čerstvých jahod, nakrájené
  • 100 - 150 g rebarbory (množství podle chuti), nakrájená
  • 2 lžíce hnědého třtinového cukru na posypání

Postup
Smícháme rozšlehané vejce s mlékem a olejem. V druhé míse smícháme sypké ingredience - mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Obě směsi smícháme dohromady, ale nepřemícháme. Nakrájené jahody a rebarboru na menší kousky zamícháme nakonec opatrně do těsta. Těsto rozdělíme do košíčků na muffiny a nahoře je trochu posypeme hnědým cukrem, který se během pečení rozpustí. Do předehřáté horkovzdušné trouby na 180 stupňů dáme muffiny péct 20 - 25 minut.

2 komentáře:

Děkuji za každý komentář!