sobota 13. února 2016

Pomerančové muffiny

Narazila jsem na další úžasnou stránku s veganskými recepty - Karizóna, kde jsem našla recept na voňavé pomerančové muffiny, které už na fotografii vypadaly báječně. Není potřeba žádné rostlinné mléko ani rostlinný tuk. Hned jsem je vyzkoušela a musím přiznat, že příště to chce určitě ubrat na cukru.




Ingredience (20 muffinů)
  • 2 hrnky hladké pšeničné mouky
  • 1 až 1 a 1/2 třtinového cukru (doporučuji ubrat)
  • 1/3 hrnku solamylu
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 hrnky pomerančového 100% džusu nebo šťávy
  • 1/2 hrnku rostlinného slunečnicového oleje
  • nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče

Postup
Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 180 stupňů. Smícháme zvlášť suché přísady (mouku, cukr, solamyl, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl) a mokré (džus/šťávu, olej a nastrouhanou kůru). Poté vlijeme mokré do suchých a promícháme. Velké pucky zkusíme rozmíchat, jinak nepřemícháme! Rozdělíme těsto do připravených košíčků a dáme péct na 20 minut dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!