Tak jsem si udělala asi podruhé v životě jáhlovou kaši a musím přiznat, že je taková neobvyklá. Jsem zvyklá na ty moje rychlo-blemcavé ovesné kaše
:D Ale chutnala mi! :) Jediné mínus je, že se jáhly musí spařovat horkou vodou a při mé "šikovnosti" jsem si krásně opařila prsty na levé ruce
:D - naštěstí můj mozek zapnul a dal hned tu ruku pod ledovou vodu, jinak bych vám asi tady s opuchýřovanou levou rukou nic nenapsala
:D -
takže si neberte ze mě příklad (myslím s tím opařením, né s vařením jáhlové kaše
:D - ta zase naopak za zkoušku stojí!) - recept mám ze současného časopisu
Gurmet, který jsem sebrala mamince
:D
Ingredience
- 200 g jáhel (3x spařených horkou vodou)
- rýžový nápoj (v poměru 1 díl jáhel : 4 dílům nápoje - já to brala od oka :D)
- špetka soli
- trocha mleté skořice
- 3 lžíce agávového sirupu / medu
- nastrouhaný kokos k podávání
- mandle na ozdobení
Postup
Jáhly uvaříme v rýžovém nápoji se špetkou soli a se skořicí (stejně jako ovesnou kaši - dokud kaše nezhoustne). Vzniklou kaši dochutíme medem, kokosem a ozdobíme mandlemi.
Dosladíme medem? Takže med je veganský?!:D
OdpovědětVymazatpampeliškový ano ;) prý jsou ještě další druhy, ale ty nemám vyzkoušené :)
VymazatTyyjo,to slysim poprve. Dekuji!:)
Vymazat