Ingredience
- 1 dýně hokkaidó (výhoda tohoto druhu dýně je, že nemusíte dýni loupat šlupku :D)
- 1 středně velká cibule + trochu olivového oleje
- stroužek česneku
- 1 litr vody + zeleninový bujón
- sůl a pepř podle chuti
Postup
V hrnci si na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek. Přidáme na kostky nakrájenou dýni hokkaidó, kterou zalijeme litrem vody - až začne vařit hodíme do hrnce kostku bujónu a vaříme, dokud dýně nezměkne. Osolíme o pepříme podle chuti a vše důkladně rozmixujeme. Pro ozdobení můžeme polévku pokapat dýňovým olejem.
dýňovou polívku miluju... nevím, jestli to tu náhodou nemáš, ale skvělý je taky tu dýni nakrájet a upíct.. s hodně koření a olivovým olejem :)
OdpovědětVymazatrecept na pečenou dýni tady nemám, ale už jsem si na tom několikrát pochutnala, je to opravdu bašta :) naposled jsme si s maminkou takhle podobně upekly batáty a to vřele taky doporučuji :)
Vymazatbatáty jsem nikdy neměla! :) někdy je určitě zkusím. dík za tip .)
VymazatA ? Už viem akú polievku budem mať na obed tento týždeň :) U nás robievame tekvicovú so šalviou :)) tiež je fajn :))
OdpovědětVymazat