čtvrtek 15. října 2015

Otrubová kaše

Donedávna jsem vůbec netušila, že existuje něco jako otruby. O otrubách jsem se dočetla v jedné kuchařce, existují pšeničné nebo ovesné. Jsou snad v každé zdravé výživě a strašně laciné, kolem 20 korun. Prý jsou i velmi prospěšné, ale co taky není, když je to ze zdravé výživy, že? :D Našla jsem si jednoduchý recept na kaši na Vaříme zdravě. Kaše byla opravdu výborná, ale ten fenykl mi tam moc neseděl. Snesu tu chuť jen u pendreku, takže asi tak.



Ingredience
  • 50 g ovesných otrub
  • 200 ml horké vody
  • 20 g sušeného ovesného mléka
  • lžička mleté skořice
  • špetka mletého fenyklu
  • hrst rozinek a goji / kustovnice čínská

Postup
Ovesné otruby zalijeme horkou vodou a zamícháme vidličkou. Vmícháme sušené mléko, mletou skořici a fenykl. Ozdobíme rozinkami a kustovnicí čínskou / goji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!