neděle 14. září 2014

Veganská "fried rice"

...neboli smažená rýže má mnoho variant. Nejčastěji se podává na čínských hostinách jako předposlední jídlo (před dezertem), obvyklé přísady jsou vejce, zelenina a maso. V USA je "fried rice" známá jako čínské fast foodové jídlo. O této dobrotě jsem se doslechla dočetla teprve nedávno a TADY jsem objevila jednoduchou a rychlou verzi veggie fried rice. Spousta zeleniny a natural rýže! Zamilovala jsem se! :)




Ingredience (3 - 4 porce)
  • 1 hrnek hnědé / natural rýže
  • 1/2 červené cibule
  • 1/2 zelené papriky
  • 4 střední mrkve
  • 1/2 brokolice
  • 1/2 červeného zelí
  • 1/2 lžíce rýžového octa
  • 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 1 čajová lžička česnekového prášku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup
Uvaříme rýži podle návodu. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, rozehřejeme sezamový olej v pánvi na středním ohni. Přidáme cibuli, mrkev a zelenou papriku a necháme vařit po dobu 2 - 3 minut. Přidáe brokolici  zelí a pokračujeme ve smažení dokud brokolice nezměkne. Vmícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, česnek a sůl - vaříme ještě jednu minutu. Nakonec přidáme rýži a mícháme občas po dobu 3 - 4 minut. Podle chuti přidáme sůl a pepř, podáváme.

2 komentáře:

  1. jee to je super jak je to barevny :) a konecne nejakej recept, co snad hrave zvladnu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Stěhuji se na kolej, kde si budu muset vystačit jen s dvouplotýnkovým vařičem. Našla jsem tu skvělou inspiraci, díky :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!