sobota 1. března 2014

Vanilkové rohlíčky

Se značným zpožděním sem dávám recept na vanilkové rohlíčky z Vánoc :D. Bez vanilkových rohlíčků si neumím představit Vánoce, nádherně voní, je to taková ta klasika :). Tyto rohlíčky jsem dělala poprvé po vegansku, recept jsem si opsala od Dewii a nic bych na něm neměnila, protože když se držíte receptu, tak se vám zaručeně podaří. Příští Vánoce zkusím recept na rohlíčky od babičky, ale pokud se mi nepovedou, tak zaručeně udělám opět tyhle :)




Ingredience
  • 170 g rostlinného tuku
  • 100 g hladké bílé mouky
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 80 g mletých vlašských oříšků
  • 1 balení vanilkového cukru
  • moučkový cukr s vanilkou na obalení

Postup
V míse smícháme oba druhy mouky, moučkový i vanilkový cukr a mleté vlašské oříšky. Přidáme povolený rostlinný tuk a rukama vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici. Z těsta si vyválíme válečky a nakrájíme přibližně na stejně velké kolečka, které ihned začneme v ruce tvarovat do rohlíčku (já udělám prostě váleček a ohnu :D ). Pokud to budeme moc žmoulat v ruce, začne se nám těsto rozpadat. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horkovzdušné troubě na 180 stupňů a hlídáme, dokud okraje nezezlátnou cca 10 minut, možná i dříve - podle velikosti rohlíčků. Upečené rohlíčky obalíme ještě zatepla v moučkovém cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!