úterý 8. července 2014

Mousse au Chocolat

Asi to není přímo francouzské mousse au chocolat, ale recept je od Dity P. a ta sama popisuje tuto pěnu, že chutná zvláštně, skoro jako francouzský mousse. :D Nicméně já snad ani jinou pěnu nechci, je výborná (Dita ji sice měla s čerstvými malinami, ale já jsem sáhla po tom našem skoro prázdném sáčku s borůvkami v mrazáku :D). A jestli máte doma nepražené kakao, tak si můžete udělat i raw verzi. :)




Ingredience
  • 1 zralé avokádo
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 vrchovaté lžíce kakaa holandského typu
  • 3 lžíce sirupu z agáve
  • špetka skořice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • borůvky na ozdobu

Postup
Rozkrojíme avokádo na půl, vyndáme pecku a vdlabeme dužinu do misky, pokapeme citronovou šťávou. Přidáme kakao, sirup z agáve, skořici a vanilkový extrakt a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vychladíme v ledničce (cca 30 minut) a podáváme ozdobené borůvkami.

1 komentář:

Děkuji za každý komentář!