pondělí 7. července 2014

Rebarborový rychlo-štrúdl s jahodami

Dnes jen jeden menší recept spíše pro inspiraci než jako prezentace kulinářské speciality :D Při tom málu, co nám vyroste na zahradě (nejsme zrovna příkladní pěstitelé :D), máme každoročně rebarboru! A všude se dočítám na food-blogách, ve food-časopisech i v kuchařkách, jak je kombinace rebarbory a jahod výtečná. Tak si pojďte se mnou udělat úplně jednoduchý štrúdlík :)


Ingredience (na 1 štrúdl)
  • 1 balení listového veganského těsta (zakoupíte v Lidlu)
  • 1 hrnek pokrájených jahod
  • 2 - 3 oloupané stonky rebarbory
  • 4 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • moučkový cukr na posypání

Popis
Oloupané stonky rebarbory nakrájíme, posypeme 2 lžícemi třtinového cukru a necháme minimálně 15 minut odležet. Rozválené těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme kukuřičnou strouhankou, zbylými 2 lžícemi třtinového cukru a poklademe nakrájenými jahodami a rebarborou. Zabalíme (pokud nám to půjde, náplně je hodně :D) a dáme péct na 180 stupňů v horkovzdušné troubě cca 30 minut. Až štrúdl vychladne, před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

1 komentář:

  1. další z Tvých dokonalých receptů, které určitě zkusím :) Vypadá báječně !!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!