čtvrtek 17. července 2014

Třešňové muffiny s hořkou čokoládou

S úrodou třešní, kterou nám taťulda donesl domů, jsme si musely s mamkou nějak poradit a všechny na bublaninu prostě spotřebovat nešlo :D Tak jsem zabrousila na seznam receptů u Dewii, kde budu mít za chvilku vyzkoušené všechny recepty :D a našla třešňové muffiny s hořkou čokoládou, což u samo o sobě zní chutně. A chutné taky byly, jenom nastrouhaná čokoláda byla všude po kuchyni a pro srandu jsem dala na každý muffin ještě jednu třešeň navrch se stopkou :D




Ingredience (cca 12 muffinů)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2/3 hrnku třtinového cukru nebo agávového sirupu
  • 1 hrnek přefiltrované vody nebo rostlinného mléka
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje
  • 1/2 sáčku vanilkového pudingového prášku
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • vypeckované třešně podle potřeby
  • nastrouhaná hořká čokoláda (vegan složení)

Postup
Napřed smícháme sypké ingredience (mouka, cukr, pudingový prášek a kypřící prášek) a v jiné míse smícháme mokré (vodu a olej). Obě směsi smícháme, ale nepřemícháme (pucky necháme) a nakonec zamícháme třešně. Naplníme košíčky na muffiny,, navrch dáme třešeň se stopkou a pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Hned po vyndání z trouby posypeme horkou čokoládou, která se na muffinách nádherně rozpustí.

5 komentářů:

Děkuji za každý komentář!