pondělí 30. prosince 2013

Vánoční trhy v Chebu 2013

Na Vánocích miluji přípravy, vůni cukroví, hektické shánění dárků na poslední chvíli a trhy! V muzeu se vždy na první prosincový víkend / první advent, pořádají trhy přímo v muzeu spolu s výstavou dětských prací ze školek a škol a těm nejhezčím / nejlepším / nejpodařenějším / nejoriginálnějším a nejvtipnějším můžeme dát hlas! :) Potom samozřejmě máme i trhy na náměstí, kde jsou až na Štěpána, ale ty v muzeu, které jsou jen o prvním adventu :) Ale poprvé jsem byla znechucena betlémem na náměstí, kde dávají každý rok ovečky a kozy, které měly většinou velký výběh, že se mohly schovat před otravnými osahávajícími lidmi. Letos to bylo jinak. Výběh byl míň než malý, kam narvali ovečky, kozy a k tomu osla dohromady. Oslík se skoro nemohl hnout, byl rád když se otočil a k tomu ho tam !dospělí! lidé krmili čerstvou bagetou i přes cedulku s nápisem NEKRMIT. Kam ten svět spěje, když ani dospělí lidé neumí číst nebo zákaz jednoduše ignorují...





Tak takhle vypadají trhy na náměstí, které jsou tam po celý prosinec, ale to je asi v každém městě :D Jsou tam různé stánečky s dobrotami, svařákem, medovinou, ale také s různými drobnostmi, které můžete darovat pod stromeček :)








A teď slíbené trhy v muzeu spolu se soutěží dětí, kteří tvořili na téma "ptáci". Bohužel jsem nevyfotila všechna jejich díla, ale snad pro představu jich pár bude stačit :) A tady je hned první :)


Ručně vyráběné korálky z keramiky nebo fima. Všechny barvy duhy a černá barva k tomu :))


Tak tomuhle říkám krutý vtip :D A ne, pro tohle jsem nehlasovala, i když jako nápad je to originální až nechutné :D Ale nemůžu upřít to, že zaujalo návštěvníky :)



Také byl jako každý rok nasazen fešný chlapec (každý rok jiný o.O) z houslařské školy (alespoň myslím, že má aspoň něco s houslemi :D )





Paličkovací kroužek :) :D


A tady se každoročně peče a dává ochutnávka zdarma většinou domácího štrůdlu nebo cukroví :)


A takhle vypadá ta ochutnávka :D









A nakonec v Lidlu byly 4 kofoly za 50,- korun. Nekupte to, když na tom jsou prasátka s těma dlouhýma zubama nahoru :D



1 komentář:

  1. v Brně jsme taky měli betlém, chudáci tam zvířata byly namačkaný na sebe a neměly se kam schovat před řvoucími otravnými děcky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!