P.S. A na plný kastrůlek těstovin postačí lžíce pesta :)
- svazek čerstvé bazalky
- 4 lžíce piniových "oříšků" (50 g)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl podle chuti
Postup
Bazalku a česnek nakrájíme, hodíme společně s piniovými oříšky, solí a olejem do mixéru a umixujeme (správně po italsku bychom měli vše rozdrtit v hmoždíři ;). A hotovo - podáváme s těstovinami, na pizzu nebo dle vaší chuti. V lednici vydrží pesto ve vzduchotěsné nádobě necelý týden.
______________________________________________________________________________
Další pokusy, varianty a "vylepšení"...
srpen 2014 - bazalkové pesto použito na těstoviny jako omáčka a první ochutnavač, který se chtěl pustit do mé porce :D |
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!