Ingredience
- 2 plechovky fazolí adzuki (500 g)
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 2/3 rostlinného mléka
- 1/3 rostlinného oleje
- 100 g nasekané hořké čokolády (vegan složení)
- 1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 rozmačkaný banán
- špetka soli
na ozdobení
- 100 g rozpuštěné hořké čokolády (vegan složení)
- hrst nasekaných pistácií
Postup
Fazole propláchneme a dáme do hlubší mísy. Přidáme rozmačkaný banán, mléko, olej a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. V jiné míse smícháme mouku, kakao, třtinový cukr, kypřící prášek, nasekanou čokoládu a sůl. Tekutou směs smícháme se sypkou a vše promícháme. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté horkovzdušné trouby na 175 stupňů cca 20 - 25 minut. Mezitím si rozpustíme 100 g hořké čokolády v horké lázni a nasekáme pistácie na drobno. Až hotové brownies vychladne, polijeme ho rozpuštěnou čokoládou a posypeme nasekanými pistáciemi.
Ale vypadá to dobře! :-)
OdpovědětVymazat