Ingredience (cca 12 muffinů)
- 150 ml bílého sojového jogurtu
- 50 ml řepkového oleje
- 100 g jablečného pyré nebo přesnídávky
- 1 zralý banán
- 4 lžíce agávového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g ovesných vloček + další na posypání
- 1,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- 1,5 lžičky jedlé sody
- 1,5 lžičky mleté skořice
- 100 g borůvek
- špetka soli
- 2 lžíce směsi dýňových, slunečnicových a lněných semen
Postup
Předehřejeme si horkovzdušnou troubu na 160 stupňů a dáme košíčky do formy na muffiny. V míse smícháme jogurt, olej, jablečné pyré, banán, sirup a vanilkový extrakt. Zbývající přísady kromě semen promícháme ve větší míse. Obě směsi spojíme, ale pozor, nepřemícháme! Těsto rozdělíme do košíčků a povrch posypeme vločkami a semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě 25 - 30 minut, aby muffiny vyběhly a zezlátly.
Vypadají moc dobře. Nejspíš je zkusím, peču totiž skoro pořád ze stejného těsta jen s malými úpravami. :D Chce to změnu. :)
OdpovědětVymazatvypadají totálně božsky...podobné mají v Anglii v Costě ♥
OdpovědětVymazatDěkuji moc za milý komentář :)) Máš pravdu, vypadám opravdu o hodně mladší a jsem za to docela ráda, kromě občasných nevýhod,je to dost praktické :) :D
OdpovědětVymazatMusím Ti moc moc pochválit blog, narazila jsem na něj kvůli veganství :)...Momentálně t vypadá, že ze zdravotních důvodů budu muset přejít na veganskou stravu, tak hledám inspiraci :))
mňam.
OdpovědětVymazatveľmi ma nenapadá čo napísať ku vegánskym receptom..všetky vyzerajú úžasne a chutia ešte lepšie:)
tak to vypadá skvěle:3
OdpovědětVymazata jak vidím, veganství se stále rozšiřuje všude kolem a to je super^^ třeba i díky blogům jako máš ty