Ingredience
- 1 balení tofu natural (cca 180 g), rozdrobené
- půlka bio citrónu - vymačkaná šťáva
- 1/4 hrnečku dětské krupičky
- 3/4 hrnečku polohrubé mouky
- 3 lžíce agávového sirupu
- špetka soli
- hrst jahod
k podávání
- hrst jahod rozmačkaných se lžící agávového sirupu
- moučkový cukr nebo zase agávový sirup
Postup
Tyčovým mixérem rozmixujeme rozdrobené tofu s citrónovou šťávou a agáve sirupem dohladka. Přidáme dětskou krupici a polohrubou mouku se solí - vypracujeme (nejlépe rukama) těsto. Z něj vytvarujeme stejně velké kuličky, které rozplácneme na placku, dáme do středu jednu jahodu a zabalíme - vytvarujeme opět kuličku. Dáme vařit do osolené vroucí vody, až knedlíky vyplavou na povrch - necháme je ještě 3 minuty a vyndáme. Jeden knedlík rozkrojíme, abychom se ujistili, že jsou uvařené. Podáváme přelité rozmačkanými jahodami s agávovým sirupem.
Vy mě těmi jídly chcete zabít! :D Já se snad dokopu vařit nebo co... :D
OdpovědětVymazatovocný knedlíky jsou moje nejoblíbenější jídlo už snad od narození, tohle zkusím :)
OdpovědětVymazatTaké jsem je několikrát dělala, jsou vynikající! a dlouho jsem je neměla, tak děkuji za připomenutí :)
OdpovědětVymazatgreeeat pics. yummy!
OdpovědětVymazatyou got a new follower ♥
Neveganské jsem nikdy neměla ráda... Pak jsem dělala veganské a zamilovala se ��
OdpovědětVymazat