Ingredience
- balení bezvaječných lasagní (samozřejmě nevypotřebujete celé :)
- 400 g sojového granulátu (uvařit podle návodu)
- 500 ml rajčatové passaty
- 1 střední cibule (nakrájená na drobno)
- sušená nebo čerstvá bazalka
- špetka kari
- sůl a pepř podle chuti
- bylinkový "sýr" Veganline, nastrouhaný
bešamelová omáčka
- 1/2 hrnku rostlinného másla
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek rostlinného mléka
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- sůl podle chuti
Postup
Nakrájíme nadrobno cibuli a necháme ji v kastrolu zesklovatět. Přidáme uvařený sojový granulát a koření a osmažíme. Na konec přidáme rajčatovou passatu a necháme povařit 5 minut (i déle). Připravíme si druhou omáčku - necháme si v hrnci rozpustit máslo a přidáváme za stálého míchání mouku. Přilijeme mléko a stále mícháme, dokud nedosáhneme potřebné hustoty. Pak odstavíme z plotny a přidáme muškátový oříšek a sůl. Připravíme si zapékací mísu, kam poklademe lasagne na dno, polijeme bešamelovou omáčkou, potom navrstvíme rajčatovou omáčku s granulátem a nakonec posypeme nastrouhaným "sýrem" Veganline. Takhle pravidelně vrstvíme lasagne, dokud nenaplníme zapékací mísu. Dáme do předehřáté horkovzdušné trouby na 180 stupňů na 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!