středa 18. června 2014

Lasagne

Před veganstvím bylo mé oblíbené jídlo (samozřejmě krom bramborového salátu - to je číslo jedna :D) lasagne! A to takové ty klasické italské s rajčatovou omáčkou s mletým masem a bešamelovou omáčkou, posypané hojně sýrem. A že se musím bez nich teď obejít? Nikdy! Stačí zapojit fantazii a po vegansku jde uvařit mnoho výtečných jídel. Například na těchto lasagních mi vůbec nic neschází, chutnají lahodně jako ty neveganské. Nemusíme se omezovat ;)



Ingredience
  • balení bezvaječných lasagní (samozřejmě nevypotřebujete celé :)
  • 400 g sojového granulátu (uvařit podle návodu)
  • 500 ml rajčatové passaty
  • 1 střední cibule (nakrájená na drobno)
  • sušená nebo čerstvá bazalka
  • špetka kari
  • sůl a pepř podle chuti
  • bylinkový "sýr" Veganline, nastrouhaný
bešamelová omáčka
  • 1/2 hrnku rostlinného másla
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • sůl podle chuti

Postup
Nakrájíme nadrobno cibuli a necháme ji v kastrolu zesklovatět. Přidáme uvařený sojový granulát a koření a osmažíme. Na konec přidáme rajčatovou passatu a necháme povařit 5 minut (i déle). Připravíme si druhou omáčku - necháme si v hrnci rozpustit máslo a přidáváme za stálého míchání mouku. Přilijeme mléko a stále mícháme, dokud nedosáhneme potřebné hustoty. Pak odstavíme z plotny a přidáme muškátový oříšek a sůl. Připravíme si zapékací mísu, kam poklademe lasagne na dno, polijeme bešamelovou omáčkou, potom navrstvíme rajčatovou omáčku s granulátem a nakonec posypeme nastrouhaným "sýrem" Veganline. Takhle pravidelně vrstvíme lasagne, dokud nenaplníme zapékací mísu. Dáme do předehřáté horkovzdušné trouby na 180 stupňů na 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!