Ingredience
- 1 balení robi oválků
- rostlinný olej na smažení
- 5 uvařených nakrájených brambor bez šlupky (typ B) v osolené vodě (15 - 20 minut)
- 1/4 hrnku rostlinného mléka
- 1 lžíce rostlinného margarínu
- nasekaná čerstvá petrželka
trojobal
- hladká špaldová mouka
- sójová mouka rozmíchaná s vodou
- kukuřičná strouhanka (můžete si udělat domácí z cornflaků)
Postup
Připravíme si trojobal - do 3 hlubokých talířů - hladkou mouku, sójovou mouku smíchanou s vodou, aby to co nejlépe lepilo a kukuřičnou strouhanku. Robi oválky nemusíme nijak připravovat (je to polotovar), rovnou je obalíme v trojobalu (napřed v mouce, pak ve směsi ze sójové mouky a nakonec ve strouhance) a zprudka osmažíme dozlatova na pánvi, kde jsme si rozpálili rostlinný olej. Uvařené brambory zalijeme mlékem a přidáme lžíci margarínu - rozšťoucháme na kaši nebo použijeme mixér, poté vmícháme nasekanou petrželku.
Zkus z robi tatarák, delikatesa :) Jinak ses pěkně rozjela s receptíky :) a vůbec, děláš mi chutě! :D
OdpovědětVymazat