Ingredience
- 50 květů bezu
- 1 kg třtinového cukru
- 3 bio citrony
Postup
Nasbíráme velké květy bezu černého a odstraníme zelené stonky, květy neoplachujeme!. Do velkého hrnce nasypeme cukr a zalijeme 2 l vody. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 15 minut do mírného zhoustnutí. Necháme trochu zchladnout a zalijeme tím bezové květy. Nakrájíme citróny na kolečka a naskládáme je na hladinu a necháme odstát 24 hodin. Druhý den scedíme přes plátno směs, kolečka citrónů vymačkáme, aby byl sirup lehce nakyslý. Rozdělíme do čistých lahví a uzavřeme. Co nejdříve spotřebujeme.
______________________________________________________________________________
Další pokusy, varianty a "vylepšení"...
červen 2015 - další rok a další várka bezového sirupu, tentokrát je světlejší díky klasickému rafinovanému cukru :) |
Miluju bezinkové sirupy ... ale takový domácí jsem ještě neměla.
OdpovědětVymazat